30/9

Tänkte bara slänga upp en snabb liten uppdate såhär på kvällskvisten, tänkte faktiskt ta mig mot sängen redan vid denna tid, det förvånar mig faktiskt att jag säger det själv. Men ja, så blir det.
Hur som haver, idag har jag mest umgåtts med familjen och kikat på Idol och annat mys. Imorgon ska jag till tandläkaren och sedan får vi se vad som lockar mest. Och ja, jag jobbar på fredag men är ledig resten av helgen. Jag vill bara att dagarna ska flyta fram i ett väldigt fint tempo nu, känner att jag mest tjatar om lägenheten och flytten dessa dagar så, kom igen nu!

Nej, nu ska jag ta mig tusan krypa i säng och läsa en av mina favoritböcker av en av mina favoritförfattare, på återseende!



Våren 1977. Sex Pistols har gjort skandalsuccé med ”Anarchy in the UK” och punken rullar in över Europa.
I tryggt borgerliga akademikerstaden Lund går revolten trögt, men Sophie gör vad hon kan för att spränga alla gränser hon får syn på.
Modig, kaxig och inte så lite självfixerad tar hon för sig av det livet har att erbjuda.
Klubbar i London, leran i Roskilde, udda sex, nya droger och psykologlinjen i Lund – allt är till för att testas. Åtminstone en gång.

Lite av handlingen..




Finaste karln gjorde min kväll

Detta gjorde precis min kväll. Finaste killen alltså.




Hujedamig

När kommer demonen ut liksom?
Aggressioner på en förundransvärt hög nivå må jag då säga.
Jisses.


Den fina sanningen

Råkade hamna på en bild som blev tagen i fredags på Cleo, min syster var inte sen att påpeka detta..

 

.:Elin:. säger:
men du är iaf med på cleos hemsida sen i fredags
du ser kul ut



Fint..


 



Hemlängtan..

Suttit och drömt om inredning och ett fint hem ett tag.









Nattens favorit


Favorit.


Straight Ahead


29/9

fina människor, vin, dans, movits, nya skor, saknad, kärleksbrev, funderingar, mästerverk, planering, sax, jazz, skratt, krossade glas, blåmärken, värme, hendrix, målarfärg, paraply, skålar,lugg, kyla, kakor, ordvitsar.

Min helg, väldigt kortfattad men väldigt fin. Åh.




24/9

Ligger för tillfället och ser Requiem for a dream, är som vanligt pigg vid denna tid vilket inte är fint någonstans. Jag måste verkligen börja vända på dygnet nu, ska be syster väcka mig tidigt så jag förhoppningsvis somnar i bättre tid imorgon. Annars så har jag varit och jobbat idag, det gick himla bra och jobbade med fint folk. Blev dock några tråkigheter och ledsna miner efter plötsliga beslut. Och jag blev nedstämd, på alla sätt. Men jag antar att det är sådant man får räkna med,tyvärr.

Hur som haver, ska återgå till filmen nu och göra ännu ett tapper försök att finna sömnen. Natti.
(justja, drömde ännu en konstig dröm om lägenheten inatt, nu var inredningen blå, för någon natt sen var den tagen direkt från djungeln. Det börjar kännas illa nu, undra vad som komma skall i denna natts dröm..)



Dogtown

Justja, såg denna tidigare ikväll. Jag gillar den skarpt och kunde inte låta bli att fälla en tår som jag gör till varje film som Heath Ledger är med i. Det går bara inte att sluta, han borde inte vara borta.

Se denna om ni inte redan gjort det.



23/9

Klockan tickar iväg och jag blir bara mer och mer vaken för varje minut, har hunnit se Wall-e två gånger och syster ligger och sussar bredvid mig så fint, ågra ryckningar och några ljud som går att tyda då och då. Kiro ligger på golvet bredvid mig och sover han också, ibland vaknar han till och lägger huvudet på sängkanten med trötta ögon eller så blöter han min hand med sin mjuka tunga, denna fina hund.
För övrigt så har jag börjat drömma om lägenheten de senaste nätterna, har haft de konstigaste inredningar och trams man bara kan tänka sig, känns verkligen som att det är dags att flytta in snart. Och om jag ska vara den som är den så är det exakt en månad kvar, en månad. Jag inbillar mig att det kommer gå hemskt snabbt. Fast om jag tänker efter så har det redan gått två månader sen vi bestämde oss, så en månad till borde gå i samma tempo, hoppas jag. Då blir det fullt upp, har satt upp några mål jag ska börja att ta tag i, vad det är kanske jag avslöjar längre fram. För just nu har jag mest haft otur gällande det mesta, så vågar inte avslöja något ifall oturen tar över igen. Men det kommer nog bli bra, det kommer det. Vill bara dansa runt i mina egna saker, sätta min egna nyckel i låset och känna mig hemma. Snart,väldigt snart.

Ska försöka blunda och drömma fina drömmar nu. Puss

Beger mig till min högra hand..

Har inte alls gjort så många nödvändigheter idag om jag ska vara ärlig, har mest haft huvudvärk och legat i sängen och läst. Men nu ska jag ta och bege mig mot min kära syster, min blivande sambo (vad heter det om man bor med sin syster? ) min andra hälft, min högra hand. Sådeså. Ha en fortsatt fin dag allihop, ni når mig via telefon om det skulle vara något viktigt eller oviktigt. Puss.



Songbird

Med denna fantastiskt fina låt i bakgrunden och utläsning av en av mina absoluta favoritböcker säger jag nu godnatt,igen. Nu måste jag verkligen lyckats finns sömnen. Imorgon väntar vettigheter och värda göromål. Godnatt.


Cause I've walked 3rd Avenue


(Jag kräver att ni lyssnar på denna..kräver..)


Regnet slår på utsidan av fönstret, lakan i sängen som doftar tvåsamhet, sammanflätande fingrar och klingande skratt. Lyckliga och omedvetna, lyckliga att vara två, att vara fyra händer tillsammans och tjugo sammanflätande fingrar.
Jag blundar och ser bilder likt ett bildspel bakom ögonlocken, samtidigt som jag försöker få ihop ett mönster med mina två händer, mina tio fingrar. Ger upp och andas in doften från mina lakan, ensamhet. Men regnet fortsätter att slå på fönstret.


21/9

Jag har tappat ord och meningsbyggnader totalt. Förlåt, jag återkommer.



Natti.


19/9

Sitter och varvar ner efter jobbet, känner hur jag sakta man säkert finner tröttheten, dock fick min axel för sig att göra väldigt ont så smärtan tar över allt i princip. Har varit en väldigt lugn natt på jobbet vilket var hemskt skönt eftersom jag sovit alldelens förlite de senaste dagarna. Har spenderat tisdag, onsdag och halva torsdag med min fina vän Petter, han besökte mig i Rosvik och vi spenderade tiden på finaste sätt även om det inte alls fanns mycket att göra, musik och åter musik ungefär. Han fanns där när jag som mest behövde det. Tack, jag tycker om dig.

Olle Nyman och oboy. Mmm!


Kom höst, kom..

Har utökat höstgarderoben lite..







Inte exakt dessa skor, men samma modell fast finare. Jag är kär!


18/9





Sitter och ser på Idol just nu, ska strax äta lite innan det är dags att bege sig till jobbet, hoppas det blir en lugn natt, är inte alltför pigg idag. Nåja, rostade mackor och mjök nu. Puss!


Little girl, you`re in the middle..



Detta är inte någon musik jag lyssnar på vardagligen, men jag kunde inte låta bli att tycka om texten. Eller kanske inte tycka om, det beror på hur man ser det. Den beskriver, så himla väl.

Jag är en tjej som är i mitten av någonting just nu, ett mellanting. Jag avskyr det och svor på att aldrig hamna i denna sits igen. Men nu är jag här, igen. Jag lider medans någon annan njuter.

Hur svårt det blir att ta sig igenom denna gång, det må vara. Men jag vet att detta kapitel måste avslutas och det är nu, innan jag far mer illa än vad jag gjorde förut. Det kommer ordna sig, det vet jag. Det är nu det måste få ett slut så jag kan ge framtiden en chans med välmående. Jag tackar för att du tog dig tid, av både mitt och ditt liv men nu måste jag leva för mig själv, utan dig. Tack.


I shot my heart..

I shot my heart to let you go
I shot it down for you but you don't know
I let my soul grow cold
And it's all, it's all I could

Since then I've been reckoning the scars I left on your skin
I've been recognizing the bullets I used for the execution
They went straight through me and in to you
And that's where they are stuck in
Since then I've been reckoning the scars I left on your skin

I turned myself into
A different kind of me to be able to
Set my pride aside
And it's all, it's all I could

I'm turning myself in
Crawling down in my coffin
I'm turning myself in
Crawling down in my coffin

I shot my heart to let you go
I shot it down for you but you don't know
I let my soul grow cold
And it's all, it's all I could


Ane Brun - I shot my heart


The fight song..

Efter en helg i Kalix så var man hemma igen, visserligen kom jag hem redan igår men var en traumatisk dag så kröp ihop i sängen redan vid klockan ett på dagen och tog mig inte upp förens halv tolv idag. Jag sov bort den i stort sett, och det var lika bra.
Verkligheten kom ikapp på riktigt, och jag var trasig, så himla trasig.

De fåtal gångerna jag var vaken så funderade jag, på allt egentligen. Försökte komma på lösningar, försökte organisera upp mitt liv på bästa sätt. Jag är fortfarande kluven till vissa saker, men vem skulle inte vara det. Har man kämpat för saker i hela sitt liv så vore det hemskt dumt att ge upp nu. Varför ge sig in i en strid och lägga sig. Det enda jag kan göra är att hälsa mitt förflutna adjö, hälsa nuet välkommen och lära mig handskas med de förändringar som sker just nu. Jag visste att den dagen skulle komma, dagen då mina nära och kära ger sig iväg. Trots att mitt modershjärta tickar alldelens förfärligt hårt så måste jag tysta det. Men att gå från att vara den som bryr sig om du har klätt dig nog varmt så du inte blir sjuk, ringer för att påminna om passet om en vän ska utomlands eller kommer förbi bara för att krama om den som är ledsen till den som vinkar farväl med näsduken i handen. Det är som att se fågel bre ut sina vingar för första gången, fint men hemskt oroligt.

Det borde vara förbjudet att bjuda in folk i sitt hjärta för att de sedan lämna spår efter sig, hårda spår. Att ovetandes sitta och inte veta vad som händer flera mil bakom sina murar på ett ställe som inte alls borde finnas till, något som sade sig vara ett avslutat kapitel. Det är mer än vad jag står ut med, det är ungefär nu jag känner att jag fått nog, för gott. Det är nu jag säger farväl, det är nu min famn är otillgänglig.

Och det är nu jag slutar skriva om mig själv, i gåtor.



Hur som helst, sitter för tillfället och lyssnar på Ane Brun som värmer min själ denna kväll och försöker för allt i världen förstå varför varken msn eller facebook fungerar ordentligt, det spelar nog ingen roll hur mycket jag än river mig i håret och bannar över teknikensvärld. Men jag hade faktiskt viktiga saker på gång.
Nåja, imorgon ska jag ta bussen in till stan och träffa världens bästa vän och ingen kan nog längta mer än vad jag gör just nu i denna stund. Jag ska krama extra hårt och vara extra glad, för det kommer bli en bra dag. Puss!

Denna har gett mig tröst och värdighet.


11/9

Nu beger jag mig snart till Kalix med mamma, tänkte bara slänga upp en snabb update och än en gång säga att ni når mig via telefon, så underhåll mig med allt ni förmår. Nu ska jag ta och knyta på mig skorna, ha en fin helg!

( och grattis på födelsedagen Bea, och all lycka till och mina tummar hålls hårt för dig Jonas! )


Nu ska jag isolera mig..

Jag är tillbaka i Rosvik efter en visit till stan igår, saker och ting känns väl sådär måste jag säga. Varit en tuff och känsloladdad natt med väldigt lite sömn, så det är inte mycket som känns på topp just nu.
Hur som haver så kommer strömmen stängas av här i byn klockan elva, så jag försöker ivrigt att komma på någonting att sysselsätta mig med.
Jag kommer nog sitta i pappas skjorta och tjocksockar och lägga puzzel och dricka mängder te, eller så ska jag ge mig på att måla. Försöka vara kreativ tills hjärnan säger att det är dags att sova, för sömnen vill inte alls visa sig än.

Imorgon blir det åtminstone att dra sig mot Kalixtrakterna och umgås med släkten över helgen, jag hoppas innerligt att det kommer ge mig lite lugn och mindre stress i tankarna. Ska försöka att fokusera på mig själv ett tag, på riktigt under dessa dagar. Antar att telefonen är enda sättet att få tag på mig, så låt den inte vara tyst.

Nåja, ska se vad jag kan rota fram och sysselsätta mig med nu för att få tiden att gå. Puss.



Coming down..

Ont i hjärtat efter ett vemodigt farväl efter en fin kväll...
Hatar att jag inte berättade mer, höll extra hårt och några minuter till. Om och om igen..



Nu måste jag försöka natta mig. Godnatt.


10/9



Sådärja, nu var det rött..


8/9

Man hör klockan ticka i köket, man går fram och tillbaka till skafferiet hela tiden för att hämta digestivekex som alltid tycks finnas där, dricker ett antal koppar varm choklad och är ihopkrupen under en filt framför diverse disneyfilmer, katten sover i fotändan och man vaknar av melodikrysset på radion och löser korsord när man äter frukost...
Sådant liv lever jag nu när jag är hemma hos mamma och pappa, är liten och känner mig hemma. Det känns helfint.

Annars har mitt hår blivit rött idag, och ja, jag trivs! Tror faktiskt jag aldrig varit såhär nöjd, någonsin.
Så sitter och kikar på lite höstkläder nu och myser med kisse innan det är läggdags, fint väldigt fint.



   

  
Sådärja, godnatt!
 


7/9

Befinner mig just nu i Rosvik hos mamma och pappa. Njuter och myser är det enda jag gör. Har haft familjemiddag tidigare idag efter att jag slutat jobba, det var fint och välbehövligt.
Har som inte så mycket mer att säga, så skriver allting kortfattat. Men ja, kan väl säga såsom att jag drar mig mot Kalix i helgen och spenderar den där, förmodligen blir det tripp till Ikea och dylikt också. Kommer blir fint.

Nu ska jag ta och stänga av datorn och mysa ner mig i soffan med mamma. Puss och godnatt!



(justja, håll tummarna och be lite böner inför morgondagen, går det väl så avslöjar jag varför..)


and more..

Fann mig lite mer saker...


Dörrmatta






Kanske dessa i badrummet istället..









Tallriksunderlägg




och slutligen denna gång, kökshandduk..


Även denna gång mycket svart, mycket vitt.. Dock är lila och röda detaljer en grej som kommer innefatta det hela.. Mmm, flytt nu, tack!


Take me home..


Har suttit och kikat runt på Ikeas hemsida såhär i brist på annat, förmodligen för att jag längtar tills flytten och ja, skapa ett trivsamt hem också. Hittade lite saker som jag skulle uppskatta väldigt mycket om de kommer befinna sig under vårat tak så småningom. Hur som haver insåg jag just att det mest är svarta saker, men eftersom de flesta rummen kommer bygga på svarta möbler och så vidare så är det en anledning.
Jag och Elin har redan pratat lite om färger och inredning och dittan och dattan så..


Eftersom jag och säkerligen Elin älskar allt som har med ljus och lyktor att göra så tror jag denna skulle platsa sig fint någonstans, hålla ljuset uppe under mörkar vinterkvällar.


En klockan jag blev kär i från första stund, dock har jag redan en sådan i vitt, fast större och förmodligen äldre.

Lite toalettsaker, dock vet jag inte riktigt om det kommer bli detta, men känns rent och snyggt.

Svart fotpall till den svarta soffan som vi kommer ha i vardagsrummet.



Mysig pläd att krypa in under kyliga kvällar, vi får nog dock skaffa två eftersom vi båda är filtmänniskor.

Denna taklampa skulle göra sig fin i antingen vardagsrummet eller köket, vad tycker du sis?

Respektive denna?

Bara en spegen som jag fastnade för.. Enormt mycket!

Och slutligen, en underbar lampa. Skulle funka att ha i fönster eller som sänglampa.



Sådär, nu har ni en liten inblick hur jag tycker om att ha det hemma. Dock så är detta en väldigt väldigt liten del. Men jag älskar att ha det hemtrevligt, mysigt,varmt och välkomnande.
Så jag hoppas sis inte har någonting emot detta, för då blir det fight! Haha, eller, nej.. Så?


5/9

Jag vet inte riktigt om det är hösten som gör mig galen eller någnoting annat, men nu har jag bestämt mig ännu en gång för att göra en drastisk förändring, så att.. Om några dagar så kommer mitt hår att bära denna färg om jag nu inte hinner ändra mig, såklart.


4/9

Finaste syster ligger just nu och sussar bredvid mig, jag anlände hit tidigare idag och väldigt kvickt. Vi har varit förbi stora syster tidigare idag och myst. Annars har vi planerat flytten lite som jag längtar så otroligt mycket efter. Vill bara att dagarna ska gå fortare, jag kommer nog vara den gladaste flickan i världen när vi äntligen är där.

Hur som haver, har varit några dagar nu som varit tyngre än andra, i sinnet.. Jag har fått upp ögonen rejält men kan inte för allt i världens förstå mig på att det finns såna självupptagna människor. Bortkastad,smutskastad, jag vet inte. Men jag har insett hur ful omgivningen kan vara, hur ovälkommen man kan känna sig. Jag är en väligt seriös människa på vissa punkter, jag kastar mig inte in i något jag inte är seriös med. Att släppa in folk i mitt liv är någoting jag är väldigt rädd för, så när jag väl gör det så menar jag det, av hela mitt hjärta. Det är människor jag bryr mig om, vill ta hand om och se att dem mår bra. Men jag vill inte finnas för att sedan bli osynlig, även jag har tuffa dagar, men då står jag där ensam utan trygghet. Jag ber inte om tröst men jag ber inte heller om att bli lämnad. Det är fortfarande jag, samma person, samma känslor, samma mening men med en lite sämre dag.

Jag är inte van att gå runt utan stabilisering under fötterna, jag är inte van att vanka fram occh tillbaka i vänta på att få mitt liv tillbaka, ett hem, någonting eget. Men snart är jag där och jag kommer bli stabil igen. Så gör mig inte osäker mer, jag är fortfarade jag, så ta mig för den jag är just nu och lämna mig inte igen.


Så, nu ska jag slå igång Once som förövrigt är en av de finaste filmerna och försöka finna sömnen. Puss.



Av din sköra röst..



RSS 2.0