Minus tjugofyra och solsken

Solen skiner genom fönstret och graderna visar på minus tjuofyra. Men solen skiner åtminstone. Jag håller på att göra i ordning min lunch innan jag ska bege mig mot jobbet.
Jobbar över middagen och sedan ska jag förbi en vän för att planera och mysa lite. Vi har de finaste planerna och jag kan snart inte vänta. Åh. Avslöjar kanske när det är klart.

Inatt sov jag utan dessa mardrömmar som förföljt mig några nätter nu. Otroligt skönt att vara utan denna natt.
Kanske var det för de beskyddande andetagen i min nacke. Kanske.

Jag är nog säker på det.

Vi ska dansa oss genom livet, du och jag.


Men nu måste jag dansa iväg och äta lite och sedan klä på mig tonvis med kläder för att inte släppa in kylan till min uppvärmda kropp.

Åh, jag är så glad idag. Puss.


Du fastnar perfekt i min polaroid...












Så många broar jag brännt. Ingen tog mig riktigt över, nej.

03.46
Nej, jag går inte isär
när jag går med dig.



Pyret/Ozzy

Landade hemma hos mina föräldrar inatt. Minst sagt välbehövligt.
Just nu är jag barnvakt åt lilla pyret som dock har fått ett namn nu; Ozzy.
Men för mig kommer han vara pyret tills han blivit stor. Måste dock säga att herregud vad stor han har blivit sen jag såg honom sist. Får förbruka mitt namn pyret på honom så länge det varar.
Fast får såklart variera det med hans riktiga namn så att han inte blir förvirrad.

Nåja, har inte så mycket att berätta just nu.



Allt är så suspekt, så abstrakt.

Frenetiskt försöker jag att svälja stoltheten, försöker att skaka bort all trötthet ur kroppen. Jag vill så gärna låta dina känslor skölja hela mig. Jag vet att du inte skulle riva upp mina läkta sår. Kanske röra vid mina ärr, försiktigt med fingertopparna, men inte mer än så. Kanske andas ut lite av din luft, kanske andas in lite av min vanmäktighet.

Allt är så suspekt, så abstrakt.

Jag kan inte röra vid dig än och inte läsa dina tankar. Men jag vet att du klär i dina ord.

Vi talar om allt det som präglar våra liv. Att olycksbenägenhet följs av flyktbenägenhet, hur vi alltid sprungit ifrån verkligheten, trots att vi inte ens klarat av att andas in syret. Jag gråter inte och du gråter inte, men jag vet att det finns tårar bakom ögonlocken. Att dela förflutet gör ont, men vi är mindre ensamma såhär.

Alla dessa minnen ristade i sten ger oss grå ögonfärg.

Och vi vet ju att man inte inser vad man har, förrän man har förlorat det. Det är så alla säger. Jag tror inte att man inser sina chanser heller, innan man hunnit förbruka dem. Vi tar aldrig våra chanser, men du tar mina händer och håller dem hårt. Jag vet att du skulle vårda mina sår.

Och jag vet hur vi skulle kunna få våran ögonfärg tillbaka.

Ibland betyder en förlust ingenting; man förlorar men vinner ändå, ibland leder det till förtvivlan.

Ibland leder det till högsta vinsten på lotteriet.


Jag kan inte se din vilja, än mindre röra vid din själ;

Visa mig

 

Lär mig

 

Visa dig

 

Lär mig dig. Andas oss.


Legendary

Förstående eller oförstående.
Jag vet inte vad alla dessa frågetecken vill säga mig.


Söndagsmiddag

Just nu inväntar jag Sofie inför våran söndagsmiddag. Det kommer bli mysigt. Jag har även kjol på mig kvällen till ära. Använder det alltför sällan om jag ska vara ärlig. Nåja, ska ta och göra något åt håret och ta på mig strumbyxor, kändes alltför naket att vara utan.
Ska även se om jag har så jag kan bjuda på ett vinglas eller två.

Ha en trevlig kväll!




Lite av allt det fina

Det som spelas flitigt av mig just nu;

 


Nu levererar huvudvärken

Denna dag har inte varit min dag. Förutom att jag har hållt på att slå mig fördärvad genom att sparka tårna i stolar och diverse andra möbler så lyckades jag få världens stöt när jag skulle ge mig på att fixa tvn. Det resulterade i att när jag ställde mig upp efteråt så blev det svart för ögonen och jag ramlade och slog huvudet i bordet som gjorde att jag fick en timmes näsblod på köpet. Nu levererar huvudvärken och min bula.

Tog mig dock en promenad efteråt för att komma bort från möbler och eluttag en stund. Kändes genast bättre. Men det var nästan som att jag ville sätta mig ner och gråta en stund. Bara för att liksom. Men nej.

Hoppas ni har haft en bättre kväll. Puss.



Tack och puss till sällskapet och hela kvällen.

Nu börjar man känna sig som en människa igen. Krävdes lite sömn, mat och en dusch för att bli lite mer återställd.
Dock skulle jag vilja ner i soffan och spendera hela kvällen där men på nåt konstigt sätt så vill inte tvn fungera. Det är ljud men ingen bild. Tror jag får ropa på någon som kan lösa problemet. För jag och teknik fungerar väl inte så bra ihop måste jag säga.

Som sagt så blev aftonen väldigt fin igår. Vinet gav rosiga kinder och ett evigt fnissande.
Det är nog ingen idé att förklara kvällen, antar att det är sådant som måste upplevas.
Tack och puss till sällskapet och hela kvällen.

Nu måste jag äta igen känner jag, sedan städa lite och sen får jag förhoppningsvis en tv att kika på. Förhoppningsvis alltså.

Här är några bilder från kvällen, de som gav något resultat. Resten blev mest svarta och..gröna.
Dessutom fann jag en magisk video på min telefon. Skrattade nog lika mycket nu när jag tittade på den som jag gjorde igår när det spelades in. Puss.





Jag älskar väl inte kameran direkt

Då var jag redo för kvällen.

 

Fantastiska hållningar. Förlåt men jag tycker inte om att fotograferas. Nåja.

Hummingbird

Har knallat runt på stan en sväng med systeryster idag och ätit en helfin lunch. Fyndade lite småsaker också.
Snart ska jag börja locka håret och få lite ordning på det hela, vilket inte alltid är så lätt. Annars ser jag mest fram emot en magisk kväll.

Fin dag helt enkelt. Puss.



Secret diary

När jag var liten så skrev jag dagbok efter dagbok. Det ritades teckningar och hemligheter skrevs ned. Ibland när jag är hemma hos mina föräldrar så brukar jag gräva fram dessa dagböcker och tänkte tillbaka.
Jag ser mig själv hur jag sitter vid mitt skrivbord i mitt rum med väggarna fulla av affischer, jag ser när jag skriver ner hur skoldagen varit, vad jag gjorde efter skolan, vem jag hade chans på och hur mycket jag älskade mina djur. Så otroligt enkelt och så otroligt fint.

Jag har tusentals dagböcker. Men när jag kommer till böckerna jag skrev när jag var fjorton,femton år så tar skriften en total vändning. Det känns inte så fint längre. Bladen är hårda av torkade tårar och handstilen ser hårdare ut.
Det var ungefär där mitt enkla liv tog slut. Det var där demonerna fann mig som jag så fint kallar det.
Det var där jag inte visste att jag skulle klara mig.

Lite utdrag från den tiden;

"Hjärtat blöder idag. Varje centimeter av kroppen är blå och öm. När jag drar med fingrarna över min hud så känner jag varje ärr som har satt sig på mig.

Det är tur att man inte kan ta på sitt hjärta. Hade det gått så hade jag fått samla ihop alla trasiga och borttappade delar. Det hade inte gjort något om jag var trasig på utsidan om min insida var hel. Men jag är inte hel någonstans.

Långsamt har demonerna börjat cirkulera omkring mig under dagen. Och det är nu under natten de börjar spela sitt spel med mig. Men jag förstår inte reglerna. Jag förstår inte hur jag ska vinna detta spel.Det kanske är bäst att bara spela med."


Trots min ringa ålder så kunde jag sätta känslorna på plats bättre än vad jag kan idag. Nu kan jag inte alls leva mig in i den värld jag befann mig i just då. Men ibland kommer det ett litet sting av det förflutna bara för att påminna mig lite om hur allting har varit.

Det som känns mest är att jag anklagade mig själv hela tiden. Det var inte jag som var dum i huvudet.

 

"Är det mitt fel att jag vaknade upp i en dimma som skulle göra demonerna starkare. Är det mitt fel att jag är smutsig och trasig. Hur kunde jag vara så dum i huvudet. Hur kunde människorna runt omkring mig vara så dum i huvudet.

Men jag kan inte klandra någon annan. Bara mig själv om och om igen."


Jag kan inte finna några rättvisa ord för alla böcker jag ältat dessa känslor och tankar i.
Det går inte att få tillbaka mitt gamla liv jag hade innan. Jag kan inte komma undan med alla händelser och alla spår som satt sig.
Det enda jag kan göra är att leva med det som är nu. Hur bra jag har lyckats. Hur stark jag är nu jämfört med då. Hur otroligt glad jag är att jag litade på hoppet.

Några år senare så skrev jag såhär;

 

"Idag kunde jag känna solens varma strålar mot min hud. Idag kunde jag känna doften från det gröna gräset. Idag kunde jag höra vinden spela en melodi i träden.

Idag kan jag faktiskt höra mina egna hjärtslag.

Jag tror att jag håller på att växa mig starkare. En känsla av hopp sprider sig som bomull i mitt bröst. Fåglarna sjunger för mig idag. Och jag vill sjunga för de själar som inte får uppleva bomull och hjärtslag. Jag vill sjunga dem till strid, en strid för deras liv.

Även om vi faller och även om vi står så har vi krigat, då är vi alla hjätar.

Vi har ett hjärta fullt med hjältemod, vi som överlevt en mörk undergång. Vi som känner till att världen inte behandlar alla väl. Vi som vet hur otroligt orättvis den är. Men som sakta men säkert börjar inse dess skönhet också.

Vi är hjältar. Vi har hjältemod. Vi kommer vara de som står kvar när resten faller."


Det är förmodligen det klokaste jag någonsin skrev i alla mina tusentals böcker.


Min prinsessa

Om någon känner sig villig att ta över min fina prinsessa så finns chansen nu. Det skulle vara otroligt uppskattat. Även om det är med sorg i mitt hjärta jag skriver detta. Kontaka mig genast om någon intresserad läser detta.


So far to go

Har precis ätit lunch och pratat med Sofie i telefon. Nu ska jag ta ett bad och fixa till mig lite för ikväll blir det fullt upp med det ena och det andra. Bland annat försöka inviga min kisse till ett nytt hem. Det gör ont i hjärtat men om det går vägen så vet jag att hon får ett bra hem åtminstone.

Nåja, nu blir det badet.

(Denna gör mig så himla glad.)


Flickr


The third letter

Though still in bed, my thoughts go out to you, my Immortal Beloved, now and then joyfully, then sadly, waiting to learn whether or not fate will hear us - I can live only wholly with you or not at all - Yes, I am resolved to wander so long away from you until I can fly to your arms and say that I am really at home with you, and can send my soul enwrapped in you into the land of spirits - Yes, unhappily it must be so - You will be the more contained since you know my fidelity to you. No one else can ever possess my heart - never - never - Oh God, why must one be parted from one whom one so loves.
And yet my life in V is now a wretched life - Your love makes me at once the happiest and the unhappiest of men - At my age I need a steady, quiet life - can that be so in our connection? My angel, I have just been told that the mailcoach goes every day - therefore I must close at once so that you may receive the letter at once - Be calm, only by a calm consideration of our existence can we achieve our purpose to live together - Be calm - love me - today - yesterday - what tearful longings for you - you - you - my life - my all - farewell. Oh continue to love me - never misjudge the most faithful heart of your beloved.
ever thine
ever mine
ever ours

Lazy confessions



Tusentals magiska ord

Det är väl så,
att en bild säger mer än tusen ord. Jag kan inte ens förklara alla tusentals magiska ord. Det räcker med; PUSS.


This is our time for all times starting from today

Helgen har varit helfin. Fredagen spenderades i Luleå för att handla mat och diverse nödvändigheter sedan blev det mest mys på kvällen. Igår kände jag mig rätt dålig så vilade mig hela dagen fram tills kvällen då det blev lite party. Bra sällskap och bra utgång på Challenge.
Dock kanske jag inte var den piggaste och kryaste människan men jag gjorde mitt bästa. Har dock fått känna av det rätt rejält idag. Jag orkade mig åtminstone igenom ett arbetspass idag men stupade på soffan när jag kom hem. Hemska förkylning. Återstår att se om det blir att jobba imorgon eller ej.

Har egentligen inte så mycket att berätta. Jag hoppas på att min telefon kommer imorgon och ja, det är väl det.
Ska borsta tänderna nu och sedan krypa ner i sängen. Hoppas på att vara lite kryare imorgon.


Justja, sitter och lyssnar igenom lite låtar och jag har några som betyder lite extra för mig eller som påminner om speciella stunder. Eller som bara är.. helt rätt.

Denna är en av dessa låtar;

Natti.



Lilla knyttet

Lite bilder på lilla knyttet som togs imorse.
Nu är det bara ett namn som saknas.







Mysig morgon med lilla skrutten

Igår somnade jag innan klockan tolv och vaknade halv sju imorse av mig själv. Eller ja, kisse var till stor hjälp som bestämde sig för att tugga på mitt hår så jag vaknade. Men hade vaknat flera gånger innan och bara väntat på att stiga upp men ville inte göra det förens lilla valpen vaknade. Ja, min kära far kom hem med en liten valp igår och det är nog något bland det sötaste jag har sett.
En liten stackare på åtta veckor. Blandning mellan jämthund och hälleforsare så det kommer bli en riktig skönhet när han blir stor också. Nu är han mest söt och busig.
Han har legat i min famn enda sen jag steg upp och mitt hjärta smälter.

Vi måste dock komma på ett bra namn åt honom. Jag har ett som jag har fastnat för så vi får se hur det blir.
Det är nästan så att jag inte vill återvända hem till lägenheten idag bara för att. Vi har ju ett litet barn här hemma nu.

Nåja, nu ska jag ta och mysa lite till med honom och äta frukost. Invänta och se när resten av huset vaknar. Puss.

Bild från annonsen.
Han är mindre än min kisse. Lilla skrutt.


Fjortonde januari

Då var man hemma i Rosvik hos föräldrarna. sitter som vanligt och fryser som jag har gjort konstant i tre dagar nu. Förstår inte grejen. Har tjocktröja, halsduk och tjocksockar på mig och fryser som aldrig förr.
Kanske inte gjorde saken bättre att jag kikat igenom bilderna från Italien igen och längtat mig tillbaka. Tillbaka till värmen och den underbara miljön. Åh.

Annars så har pappa farit iväg och kikat på en hundvalp, så det återstår att se om vi får en till familjemedlem ikväll eller inte. Spännande! Himla söt är den i vilket fall.
Det känns som att dagarna flyter på rätt bra nu. Imorgon blir det att åka till Luleå och storhandla och sedan på kvällen att mysa och åter mysa. Lördag blir det lite partaj eftersom jag är ledig i helgen, det kommer nog bli helfint. Dessutom får jag lönen imorgon och förhoppningsvis min nya telefon och ja. Mina vänner är fantastiska hela tiden och gör mig glad. Och ja, jag vet inte alls. Puss!

Nåväl, nu ska jag ta och krypa ner i soffan med mamma och min fina kisse.


Ta mig till Italien igen och ge mig värme.






Dans,dans,dans

Sofie for för en liten stund sen härifrån. Har varit skönt att ha henne här en stund, det gjorde min dag kan man väl säga helt enkelt. Tycker dock Beatrice ska ta och återvända från huvudstaden snart så att vi alla tre kan vara samlade igen. Så att, kom hem snart pyret.

Jag har väl inte så mycket att förmedla här idag heller egentligen. Syster är borta och jag ska snart göra mig redo för sängen och försöka somna så tidigt som jag bara kan. Funderade först på att ta ett varmt bad men skjuter nog upp det tills imorgon eftersom jag badade igår. Annars längtar jag mest till helgen. Fint sällskap och dans,dans,dans hoppas jag på. Även om jag inte dansar. Puss.



Från det ena till det andra

Igår beställde jag en telefon. Jag var även och såg Avatar på bio.
På fredag får jag förhoppningvis hämta ut telefonen och filmen var väldigt sevärd. Jag förstår inte hysterin över den men den var himla bra.

Så från det ena till det andra har jag inte mycket mer att säga.

Fast ja,
denna blev det. Den rosa alltså.

Kom till mig nu hurricane

Kanske har kylan flyttat in under kläderna, eller så stiger det en plötslig feber i min kropp. För jag känner mig så otroligt varm trots att mina tänder hackar mot varandra. Kanske tempraturen är ostabil. Kanske är det den plötsliga tomheten som försöker frysa ner mig.

Men jag vägrar tomheten. Jag vägrar så hårt att en förtvivlan växer. Men vad spelar det egentligen för någon roll hur jag känner mig. Vad gör det att jag känner mig frusen. Hur skulle min förtvivlan få mig att andas jämna andetag igen. Hur kunde allting bli såhär.

Kom till mig. Jag kom och vill inte gå. Min kärlek räcker till oändligheten och tillbaka. Det är nog det enda jag aldrig någonsin har tvivlat på. Till oändligheten och tillbaka, igen och igen. Kanske det inte räcker. Kanske är jag ensam nu.

Kom till mig. Kom till mig nu. Jag vägrar hårda slag mot mitt hjärta igen. Vägrar totalt.

Izzy Cox


Blindsided

Idag så har jag jobbat hela dagen. Kände att jag inte skulle ha något bättre för mig idag ändå. Annars har jag hunnit ta en timmas promenad, gick en omväg efter jobbet. Är ju trots allt plusgrader ute.

Ikväll hade jag uppskattat sällskap. Men jag tar nog ett varmt bad istället. Syster är borta så jag får väl samtala med mig själv.

Dock så finner jag inga ord. Inga ord alls faktiskt.



Time is an ocean but it ends at the shore

Nu går jag och lägger mig. Godnatt.


10 Januari

Egentligen borde jag sova nu, men sitter istället och ser film med Elin och Viktoria. Det är mysigt. Dock tror jag det bara blir en film till och sen går jag och lägger mig.
Idag har jag mest varit trött hela dagen, men det kanske inte är så konstigt eftersom jag aldrig gick och la mig efter jobbet imorse. Men jag hann med att göra massor med saker på morgonen. Så det var skönt.

Annars har jag gjort många glada idag, det glädjer mig, och jag får glädje tillbaka. Tack.
Dessutom har jag en spännande vecka framför mig.



Nu känns det mest som jag och tystnaden. Aj.

This old guitar

Sitter och äter frukost samtidigt som jag tittar på detta.

 

Snart ska jag gå ut med hunden på promenad. Himlen är rosa och det börjar bli ljust ute. Himla fint.


Train song

Lite sånt där fint att lyssna på när dagen är tidig morgon.



Nionde januari

Då har man laddat batterierna för ännu en natt bestående av jobb, dock den sista som det ser ut på schemat denna månad. Äntligen, och då menar jag äntligen, så kan jag börja vända på dygnet åt rätt håll. Jag funderar på att aldrig gå och lägga mig när jag kommer hem på morgonen imorgon och liksom försöka hålla mig vaken lagomt tills det är dags att lägga sig för kvällen igen. Och förhoppningvis vaknar jag så att jag hinner uppleva lite av ljuset utomhus.
Det är förmodligen värt ett försök även om jag kommer vara tröttast i världen imorgon. Vi får helt enkelt se.

Nu ska jag snart äta middag och göra mig färdig. Börjar dock inte jobba förens klockan tio, men då har jag åtminstone fått lite saker gjorda. Känns skönt att graderna håller sig borta från minus trettio och närmare minus tio idag. Det går liksom att leva med.

Nåja, har vara oviktiga ting att skriva om så avrundar här. Puss.

Att några få mil kan göra så stor skillnad.

Sedan jag flyttade in till staden har jag lärt mig att uppskatta nya saker och underskatta gamla saker. Jag har lärt mig sluta vara skeptisk till att prova nya saker som jag aldrig skulle ha vågat för några år sedan. Jag har börjat underskatta staden mer än byn där jag är uppvuxen i, nu uppskattar jag snarare att komma dit. Det jag alltid kommer att kalla "hemma" vart jag än befinner mig.

Att jag är uppvuxen i en liten by mellan två städer kanske inte gör så stor skillnad. Men sen jag flyttade in till stan och började umgås med vad vi kallar "stadsborna" hemma så har jag verkligen förvånats över att vi lärt oss olika saker. Hur olika vi har spenderat våran tid. Ja, även hur olika vi kan äta våran mat på.
Min kära far brukar ibland påpeka att en såkallad stadsbo har börjar bosätta sig inom mig. Själv tycker jag inte det, men det kanske är för att jag inte går med skoteroverall när jag ska och handla eller för att jag oftas sitter på fik och umgås med mina vänner än fikar hemma i lägenheten. Kanske för att våran egna lilla dialekt som vi har i byn börjar blekna för mig. Men ibland lyckas jag säga något som är obegripligt för en annan. Och ibland säger någon något som är obegripligt för mig. Som två skilda världar.

Jag har många gånger försökt neka min uppväxt. Att jag inte alls har vuxit upp på landet, som jag nu kan erkänna att det verkligen är. Och jag tycker det är något fint.
Kanske skulle jag inte vilja bo så permanent just nu, men när man är mindre så är det både en trygghet och ett äventyr.

Där man kan ta skotern till Konsum och ingen kolla konstigt när man går runt i skoteroverall och klumpiga skoterskor. Inte heller att man åker och handlar med skotern. Konsum där alla känner alla och tanten i kassan kommer fram och nyper en i kinderna och berättar hur stor man har blivit.

När jag var mindre var det bästa jag visste att åka i traktorskopan hos farmor och farfar. Att i flera timmar vara på deras badstrand och spendera tid på alla möjliga sätt. Att gå i skogen med farmor och plocka svamp och lägga in varje gömställe i mitt minne för att jag ska ta över efter henne.
Hoppa i gummistövlarna och fara och fiska. Antingen fiska från båten, meta,kasta, dra upp nät eller pimpla om vintrarna. Det mest spännande var när det var pimpeltävlingar där man vann ett och annat pris.
Plocka bär och sitta på en sten och dricka saft. För att sedan återvända hem och rensa. Det var ofta man tjänade sig en slant på det viset.

Vi har även en backe vi åkte till förr som ligger en liten bit utanför byn där vi jämt var och åkte pulka, jag och mina systrar. Ni kan ju föreställa er hur det var att för första gången åka till Vallsberget eller liknande när man var van en mindre backe, men lagomt stor, mitt ute i ingenstans där vi var ensamna.
Pappa brukade ofta sätta mig i en pulka som våran hund drog. Han visste att jag alltid skrattade tills jag ramlade av. Nu kan jag inte förstå vad som var roligt med det.
Men jag skulle verkligen vilja bringa denna glädje till mina barn i framtiden.

Det finns tusentals saker jag skulle kunna skriva om här. Om alla våra djur vi har haft som tog upp min och mina syskons tid. Tiderna då jag spenderade hela mina dagar i stallet. Då jag gick omkring i flätor och hästlukt när andra kanske tjuvrökte för första gången eller blev fast i något dataspel.
Sådant har jag alltid varit så långt efter med. När tekniken uppdaterades ordentligt satt man fortfarande och kämpade på med vårat gamla Sega. Som jag nu idag uppskattar mer än det nyaste.

Jag tror ni börjar förstå vart jag vill komma.
Varför jag alltid säger att jag blir flera år yngre när jag kommer hem till Rosvik. Det är inte bara för att jag slipper laga mat eller tänka på räkningar.
Det är för att jag just kan, som jag har beskrivit, vara helt mig själv. Den jag är lärd att vara.
Att åka till Konsum i overall eller pyjamasbyxor som också är en standard, för där vet alla vem man är och ingen skulle tycka det vore det minsta konstigt. Hur man än såg ut. Det hade snarare varit konstigt om man kom i högklackat och förlite kläder på sig. Och man kan parkera skotern utanför.
Till frukost är det en standard för mig att äta gröt med sylt, eller obo´y och havregryn, det låter inte som en höjdare. Men det är bland det godaste jag vet.
Det går, när jag vill, att bara ta metspöt och kila ner till vattnet och meta. Jag kan ta skotern ut på isen och borra ett hål i isen, sätta ner reven och känna lugnet.

Dessa saker har jag börjat uppskatta nu. Förr uppskattade jag när vi åkte på resturang två gånger om året. Nu kan jag i princip göra det varje dag. Förr uppskattade jag att klä mig extra fint för att åka in till staden och gå runt i affärer. Nu uppskattar jag mer att komma hem från stan och krypa in i mysiga kläder.

Att några få mil kan göra så stor skillnad. Men jag trivs med det, tro inget annat.
Det blir bara nya erfarenheter som blandas med de gamla. Det tycker jag är fint.






Men snart så, hoppas jag.

Igår var jag och mina systrar på middag i Rosvik. Kändes skönt att komma hem, om så bara för en kort stund. Mamma skickade med lite välbehövlig mat och saft innan vi for hem. Också försökte jag mysa så mycket jag kunde med kisse innan det var dags att återvända till staden igen.

Idag är det nästan minus trettio grader ute. Känns som att det blir att stanna inomhus hela dagen. Stanna inne i värmen liksom, nog för att jag fryser här inne också. Men det må då vara.
Önskar det kunde bli varmare ute så att förtjusningen med vintern och dess äventyr kan börja. Skoterkörning och sådant hade inte varit helt fel. Men snart så, hoppas jag.

Hur som helst så har jag precis ätit lunch eftersom frukosten blev klockan sju på morgonen. Jag lyckades bara sova en timme inatt innan jag vaknade och var pigg. Kändes inte okej. Men jag somnade några timmar till efter att jag fått i mig lite mat. Väldigt frustrerande att inte kunna sova ordentligt. Men förhoppningvis är jag lagomt trött ikväll.

Annars vet jag inte riktigt vad dagen har att erbjuda. Inte mer än kyla och fin musik.
Jag mår bra och är glad. Det är goda förutsättningar åtminstone.




Our own pretty ways

Vad är vi rädda för egentligen. Vad är du rädd för.
Att allting ska sluta trasigt.
Men hur kan det sluta trasigt när det bästa som finns är att dela luften.

Det är små delar som skapar något stort. Vi kan bli något stort. Vi två.
Varje liten del som när; jag studerar dina händer.

Andas in doften från varje hårstrå.
Lägger huvudet på axeln och pratar om ingenting.
Fantiserar om framtiden och flyger iväg.
Samlar tårarna i halsgropen.
Stryker över den nakna ryggraden.
Gör kyla till värme.

Var inte rädd. Det är starka delar. Det går inte att att värme blir trasigt, det går inte att ta sönder fantasier. Det går bara att göra det verkligt. Om och om igen.

Lump Sum

Det är blir sista youtube klippet för ikväll. Men känner att jag bara måste lägga upp detta. Helt förtjusande vackert att det gjorde mig varm i hela hjärtat. Som sagt, helt förtjusande.



Come on skinny love, what happened here?

Okej, jag lurades lite. Denna är finast alla dagar. Om och om igen.



Love makes me cry

Finaste just nu. Dock borde ni lyssna på Please come back med honom på spotify. Den är himla fin.


Road to peace

Mina tankar vilar hos dig idag, kära vän.


Så är det med det.

Har jobbat natt inatt och kändes väldigt konstigt att jobba till klockan fyra på en tisdag. Men tydligen festar alla denna dag, och ja, alla verkade verkligen festa. Det var tokigt mycket folk och vi stressade på järnet. Men det gick väldigt bra och det var faktiskt roligt att jobba denna natt.

Utöver så har dagen passerat som så att jag vaknade, halsen gjorde ont och huvudet var tungt och jag trodde verkligen att jag blivit sjuk under natten. Så jag gick och la mig igen. Vaknade upp och kände av samma, men under dagen så gick det till sig. Dock så har jag huvudvärk nu och värk i hela kroppen men tror det beror på allt stressande på jobbet.
Eller så kan det vara från gårdagen då jag sov två timmar, tvättade i TIO timmar och gjorde massor med nytta för att trötta ut mig totalt. Trött blev jag minsann men lyckades ändå inte somna förens tre tiden. Tokigt.

Annars fick jag mig en glad överraskning när finaste Petter plingade på dörren idag. Otroligt roligt att träffa honom om det så bara var en kort stund. Men snart ska han komma och hälsa på igen, och då får han stanna tills jag släpper iväg honom igen. Så är det med det.

Känner att jag borde försöka sova nu men är fortfarande uppstressad så hela jag skakar. Men kanske att det ger med sig när jag lägger mig. Jag hoppas på det.

Men helst hade jag velat sövas av djupa andetag i mitt öra.
Och helst efter det skulle jag vilja ha sommar.



You just fall


Nu börjar staden vakna till liv

Hade tänkt vaka mig natten igenom för att lyckas vända på dygnet. Men klockan fem slog jag igen mina blå på grund utav en dundrande huvudvärk. Men klockan sju steg jag upp igen och släpade mina fötter ner till tvättstugan och satte igång tvättmaskinen. Nu sitter jag och fryser och känner mig halvt vaken. Huvudvärken påminner mig lite svagt då jag rör på huvudet. Får hoppas att den försvinner inom kort istället för att bryta ut igen.

Dagen kommer bestå av tvättning och städning och förhoppningsvis stupar jag i säng tidigt ikväll. Dock kom jag på att jag jobbar natt imorgon så att vända på dygnet med så kort varsel känns en aning onödigt eftersom jag kommer genomgå en sådan vändning igen efter det. Nåja, nu ska jag nog koka lite kaffe och äta frukost.

Annars skulle jag mest vilja åka skridskor någon dag framöver.



Vinkar adjö till gamla tider

Okej. Jag tänkte inte skriva något om året som varit men jag har ingenting bättre för mig vid denna stund. Sova borde jag egentligen göra men är fortfarande uppe i varv efter jobbet. Så här nedan kommer det lite text och lite bilder.


.:2009:.

Året började i dramatik redan på nyårsaftonen men jag siktade framåt. Spenderade många dagar då jag tog skotern till stugan för att känna lugnet. Annars var jag mest skoltrött trots jullovet, men kämpade mig framåt i skolan för att uppnå mina mål. Bodde vid denna tidpunkt på Nygatan.



Jag och min familj bilade ner till Hova för att vara med på min morbrors bröllop.
Hade mycket i huvudet vid denna stund. Jag hade börjat jobba på Max för en månad sen, skolan belastade med prov och uppgifter som var kvar innan studenten. Jag tog en dag i taget helt enkelt. Men det var nog ungefär här jag kände att livet gick åt rätt håll.



Jag nådde mina mål och studenten var här. Efter ett evigt festande i nästan två veckor sprang jag och mina kära klass ut genom Strömbackas dörrar med betygen i handen. Det är en av de finaste dagarna i hela mig liv. Skratt och tårar blandat med hesa stämmor som sjöng - Save tonight hela kvällen.



Jag lämnade Sverige för att besöka Italien. Bodde i det finaste huset La Perla.
Besökte även Venedig som är det häftigaste och finaste jag gjort än så länge. Annars spenderades dagarna på diverse marknader eller på stranden. Om kvällarna satt man ute på balkongen och drack ett glas vin eller två.  Hela resan kan bara beskrivas som obeskrivligt vacker.
Annars flyttade jag från en lägenhet till den andra i hopp om en bättre framtid.





Förutom att min hårfärg fick en förändring så förändrades mitt liv totalt.
Jag bröt upp med den trygghet jag hade och blev hemlös. Tre veckor bodde jag i Beatrices lägenhet undertiden hon var i Italien. Jag umgicks väldigt mycket med Sanna innan hon flyttade till Uppsala. Annars spenderade jag mest dagarna med att sitta i Södra hamn med fint sällskap,kortspel och vin. Om kvällarna fick jag ofta finbesök och det kändes som att livet var påväg framåt igen trots mitt ostabila jag.
Jobbade gjorde jag också som aldrig förr.




Nu blir det många ytliga bilder eftersom jag har brist på både bilder och motivation på de sista månaderna.
Min hårfärg förändrades igen från ljusbrun till röd för att slutligen bli mörkbrunt där jag nu har stannat.
Utöver dessa brutala förändringar så skedde det även sådana i mitt liv. Jag flyttade till Rut efter min vistelse hos Beatrice och där bodde jag lite mer än en månad. Just då kändes det som att livet skulle knäcka mig och ögonen öppnades för människor på både gott och ont.
Jag flyttade hem till Rosvik och trodde att allting var hopplöst. Kände mig som en förlorare.
Hjärtat brast lite av dolda sanningar och jag växte i mig själv.




Jag umgicks så mycket jag kunde med mina systrar och vi for ut och dansade till Movits en afton och livet kändes bra igen. Jag och min ena syster bestämde oss för att flytta ihop. Sagt och gjort. Nu delar vi samma syre på Dörrnäsvägen.
Mina känslor som varit avstängda på grund utav obeteende från större delen av mänskligheten öppnades sakta men säkert upp igen. Saker och ting som egentligen redan varit uppenbara började jag se klarare.
Utöver det så fann jag lyckan i att läsa böcker igen. Nu läser jag en per vecka.
Jag var även och tatuerade mig med min bästa vän.




Många fina fester tillbringades i våran nya bostad och nya kontakter knöts. De knöts lika snabbt som mitt hjärta började knyta sig till en och samma person. De knöts lika snabbt som tiden rann iväg.
Nu är det ett nytt år med många lärdomar från det som var. Jag ska bli en bättre människa och inte tillåta någon att behandla mig illa igen när jag inte förtjänar det.
Det som är lämnat är lämnat. Och det som består är mitt liv.
Men stora kliv framåt välkomnar jag nya tider och vinkar adjö till de gamla.






Bitande kyla

Tjugo minusgrader ute och kallare ska det tydligen bli. Jag måste trotsa kylan och bege mig mot jobbet på två timmar. Vill inte ens tänka på hur kallt det kommer vara att gå hem mot morgonkvisten. Täckbyxor och täckjacka, vantar,mössa och halsduk är ett krav. Funderar vad man mer kan klä på sig för att stänga ute den bitande kylan.
Helst av allt hade jag velat krypa ner under täcket och se mängder av filmer ikväll. Men det får nog bli imorgon, samt städning.

Hur som haver, har inget intressant att förmedla denna gång heller. Funderar på att bege mig mot Rosvik någon dag då jag är ledig. Men det återstår att se hur det blir av den saken. Nu ska jag fördriva tiden innan det är dags att bege sig ut och iväg.



Lite allmänt bara

Då har man jobbat färdigt för denna natt. Tydligen så stängde vi inte förens fyra och så slutar vi inte förens fem men det var så himla lugnt så vi hann förstänga och göra allting klart. Tjugo över fyra stämplade jag ut och fick skjuts hem. Skönt med en sådan natt eftersom kroppen och sinnet inte varit på sin bästa sida idag. Men nu mår jag bra och är återställd så ska strax borsta tänderna och krypa ner i sängen. Imorgon är det jobb hela natten igen. Dock lär det inte vara lika skönt som det var inatt. Strunt samma.


Jag fann mig tre bilder från gårdagen. Och eftersom jag avskyr att vara med på kort så resulterar de flesta bilderna i att jag blundar. "Ser inte jag, ser ingen" ni vet. Nåväl.







Denna gång i frihet.

Detta är dagen när man mår som man förtjänar. Det känns överallt.
Kvällen började fint igår med middag och sällskapsspel. Lite raketer hann också med att skjutas. Tack, det var fint ordnat av värdinnan. Blev dock en tidig kväll för min del när jag sov på tolvslaget. Magkänslan jag haft under dagen tog dock ut sin rätt och jag trodde inte det skulle kännas så hårt. Just nu skulle jag nästan kunna skratta åt det och mig själv för att jag är så dum hela tiden som tar åt mig och grubblar sönder. Det är otroligt hur människor fungerar.

Men nu måste det bli ordning med mitt liv och omgivningen. Jag ska aldrig tillåta detta igen. Någonsin.
Jag är egentligen starkare än vad jag tror och jag avskyr när jag visar mig svag. Men som sagt, aldrig mer.

Allting ligger egentligen i det förflutna så jag tar ett steg framåt nu och lämnar allting bakom mig.
Men det sagt så siktar jag på ett fint år denna gång. Denna gång i frihet.


RSS 2.0